Az éjszaka programja

Építőipar Társasjáték: az iskolánkban tanított szakmákhoz kapcsolódó kérdések megválaszolásával. 1,00mx1,50m alapterületű fehér asztalterítőre rajzolt játékmező, amelyen az állomások az iskolánkban tanított szakmákból állnak össze. A bábukat az egy-egy szakmában használt tárgy jelképezi. A kérdések a szakmákhoz kapcsolódnak és a helyes válasz esetén, dobókocka adja meg a lépések számát.
Építőipar Labirintus: kisméretű téglából az udvaron két darab pálya elkészítése 2 db 3,00x1,50 m alapterületű labirintus készül a belső udvaron. A két pályán 2 személy versenyzik, ahol ping-pong labdát kell eljuttatni a célba kőműveskanállal. A feladat egyszerre kezdődik, sopperral idul és azzal záródik. A hamarabb teljesítő nyeri a versenyt.
Építőipar Épületek rendeltetése: PPT bemutetó képekkel illusztrálva, a végén totó kitöltése kivetítő segítségével A PPT különböző rendeltetésű épületeket mutat be (lakóházak, oktatási intézmények, ipari és mezőgazdasági épületek, vonalas létesítmények, stb. képekkel illusztrálva. A bemutatót követően totót töltenek ki a résztvevők a kivetítő segítségével.
Gépészet Kedvenc egyedi sakkfigura megtervezése és elkészítése esztergagéppel/ Minitörn eszterga/. A kitalált figura 50 mm magasságtól nem lehet nagyobb. Tervezés kézi eszközökkel, rajzlapra felvázolva, majd a szakoktató segítségével CNC esztergagépen programbevitel, majd közösen kivitelezik a résztvevővel.
Gépészet Hegesztőszimulátorral különböző hegesztési technológiák  / ívhegesztés, AWI / bemutatása és kipróbálása. A hegesztőszimulátorral bevont elektródás, fogyó elektródás ívhegesztés, AWI hegesztési technológia bemutatása és kipróbálása. Különböző helyzetű és tipusú vonalfajták gyakorlása. 3,00x1,00m területigény
Gépészet Gépipari alapozás: fémlemezből kézi szerszámokkal egyszerű tárgyak készítése / kulcstartók, sípok, kosárnyitók /. 1,50 mm vastagságú alumínium fémlemezből kivágott csíkok megmunkálása /darabolás, nyújtás, egyengetés, stb. /. A kézi szerszámok és a satupad használatával egyszerű tárgyak készülnek, kivitelezhető ötletek alapján. Terv készítés, majd kivitelezés az szakoktató segítségével.
Villamosipar és elektronika Energiatermelés lábhajtással. Kerékpárral energiát alakítunk át és működtetünk különböző tárgyakat. Kerékpárral termelünk áramot. Mechanikai energiát alakítunk át villamos energiává, amivel játék autót ,vonatot, táncoló babát, stb. működtetünk. Kézzel tekert generátorral világítást gerjesztünk és modell autókat működtetünk.
Villamosipar és elektronika A fény jelez: szerelés technikai verseny feladat, párban végezve. Páros versenyben ki a gyorsabb? Korszerű vezetékeléssel kell bekötni tíz csatlakozó helyet. A berendezés jelzi az elkészült szerelő munkáját, jelző lámpával és letiltja a lemaradt szerelő páros másik tagjának áramkörét.
Faipar Figurák és tojásformák kivágása és színezése a húsvéti ünnepekre. Különmböző figurák eltérő méretű tojások kivágása és minták felrajzolása, majd színezése. Mindenki megtervez rajzlapont egy húsvéti figurát vagy tojást, majd átviszi a négyes rétegelt lemezre, majd dekopír fűrésszel kivágja és színes tollakkal felviszi a mintázatot.
Faipar Faipari szerszámok a múltból. Muzeális asztalos és kádár kézi szerszámok bemutatása és kipróbálása. A régmúlt asztalos és kádár szakma szerszámait nem csak megtekinteni lehet a kiállításon, hanem a szakoktató segítségével kipróbálni, fa megmunkáló műveleteket végezni. Kiállításra kerül: nútgyalu, gerincvágó fűrész, trapángyalu, rókafarkú fűrész, illesztőfűrész és kádárgyaluk.
Könnyűipar Vászon anyagból könyvjelző megtervezése,  kiszabása, mintázása és megvarrása.  A digitális alkotóműhely Romitex típusú félautomata varrógép alkalmazásával egyedi könyvjelző himzése / virág, kisállat figurák /, szélcakkozása. Az alkalmazott alapanyagok: színes vászon és filc, valamint eltérő színű cérnák.
Kereskedelem Reklámkampány. Szórólap készítése tavaszi ruhakollekcióhoz, húsvéti tárgyak eladásához és listérzékenyekek számára készült termékekhez. Reklámújságok és egyéb színes magazinok felhasználásával a három téma valamelyikéhez / vagy mindegyikéhez / az érdeklődők képeket kivágnak, amit A4-es lapra felrgasztanak és kiegészítenek saját rajzokkal és szlogenekkel.
Informatika "Eötvös körül forog a virtuális világ" címmel mechanikusan működő tárgyak nyomtatása 3D nyomtatóval, majd az alkatrészek összeszerelése. Négy eltérő színű / piros, fehér / alkatrészből álló pörgettyű elemeinek kinyomtatása, amit a résztvevők saját kezűleg szerelhetnek össze és működtethetnek mechanikusan.  A jutalom maga a tárgy, haza lehet vinni.
Informatika Monogramok és logók készítése lézervágó segítségével.  Tervezés CNC lézer programmal a helyszínen. Az érdeklődők saját elképzelésük alapján megtervezhetik a CNC lézer program segítségével a saját / családtagjuk  / monogramját, vagy egy logót, amit a lézervágó segítségével falapból, vagy kartonból kivághatnak és hazavihetnek a résztvevők.