Az éjszaka programja

 

Gépészet Mindent a kéznek, semmit a szemnek- keresd a párját. Mindent a kéznek, semmit a szemnek- keresd a párját. A különféle alkatrészpárok megtalálása a feladat, csakis a tapintásra hagyatkozva.
Építőipar Várépítés, a történelmi magyar várak makettjeinek felépítése. A magyar várak bemutatását követően az érdeklődők a történelmi építészet stílusai alapján megépíthetik a látott várak makettjét.
Faipar Készítsük el együtt a szakmák sokágú, sokszínű fáját. A falvelekre gravírozhatjuk a szakmák megnevezését, egy-egy jellegzetes mozzanatát, szerszámait. Legyen minél lombosabb, terebélyesebb, az egyedi ötletekkel feldíszett fa. A leveleket előre elkészített törzsre rögzíthetik a résztvevők.
Gépészet A Vasorrú Bába is így kezdte, mielőtt Jancsit és Juliskát lapátra tette. Alakítsd a fémet kedved szerint. Képlékeny alakítás. Próbáld ki a hegesztési eljárásokat a szimulátoron, vagy tekintsd meg élőben. Ismerd meg a könnyű-, színes- és nehézfémeket, ötvözeteiket és alkalmazásukat.
Kereskedelem Te milyen kereskedő lennél? Cserekereskedelem, bolhapiac új köntösben. Vetélkeldő feladat: a kapott tárgyakat minél értékesebb eszközökre kell cserélniük a résztvevőknek a rendezvény alatt. A verseny győztese a kofák királya címet kapja a következő szakmák éjszakájáig, vagyis egy esztendeig.
Villamosipar és elektronika Az elektromosság és ami mögötte rejtőzik. Varázsgömb. Van-e élet az áram nélkül? Hogyan működnek az elektromos készülékek? Tekints bele az elektromos készülékek belsejébe. Hogyan működik a napelem? Építs áramkört vagy akár villanymotort. Ettől égnek áll a hajad.